Home

Koksijde

25.07.2023
Ready? Set? Run! Fedasil Koksijde opent haar deuren op vrijdag 25 augustus. Vanaf 13u doen we de militaire basis alle eer aan en...
24.07.2023
BE CYCLE werkt aan een structurele aanpak voor integrale en duurzame fietsinitiatieven in de opvangcentra van Fedasil. Doel...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het opvangcentrum in Koksijde is, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentra waar verzoekers om internationale bescherming onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding krijgen tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming. Het centrum biedt plaats aan maximaal 300 personen, waaronder een dertigtal niet-begeleide minderjarigen. Het centrum bevindt zich in de voormalige luchtmachtbasis van Defensie in Koksijde.

Buurtinitiatieven

Het centrum organiseert op regelmatige basis activiteiten die toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Ook werken we samen met organisaties en verenigingen uit de buurt. Op die manier willen we het centrum optimaal integreren in de omgeving.  Via nieuwsbrieven informeren we de buurt over activiteiten. Buurtwerker Sofie De Rous staat in voor de contacten met de buurt, het opvolgen van alle vragen of eventuele klachten.

Nieuwsgierig naar het leven in het opvangcentrum?

Regelmatig komen er scholen en verenigingen uit de buurt op bezoek. Zij krijgen een rondleiding en kunnen kennismaken met de werking van het opvangcentrum. Voor kinderen en jongeren hebben we educatieve tools op maat. Zit je met vragen over het opvangcentrum, of heb je interesse in een bezoek? Stuur ons een mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vrijwilligers

Het centrum kan rekenen op de hulp van enkele vrijwilligers. Ze komen regelmatig naar het centrum om huiswerk te begeleiden van de kinderen en okan leerlingen,  Nederlands te oefenen of ze trekken er samen op uit. Heb jij ook zin en tijd om een handje toe te steken? Neem dan gerust contact met ons op via kok_biq@fedasil.be.  Volg zeker onze Facebookpagina ‘Fedasil Koksijde’ voor de laatste updates.

Tenslotte zijn we altijd op zoek naar buddy’s, peters en meters voor de asielzoekers die in het opvangcentrum verblijven. Als buddy trek je er af en toe eens op uit met een volwassen bewoner van het centrum, zodat hij of zij via een leuke uitstap of activiteit meer vertrouwd geraakt met het leven in België en de Nederlandse taal kan oefenen.

Stage

Wil je graag een stage lopen in het opvangcentrum? Stuur jouw aanvraag naar info.koksijde@fedasil.be.

Giften

Heb je nog kleding, naaimachines of fietsen? Het centrum kan dit gebruiken als het nog in goede staat is. Neem wel eerst contact met ons op vooraleer je tweedehands spullen brengt. Spulletjes die we zelf niet kunnen gebruiken in het opvangcentrum, schenken we aan andere sociale organisaties. Ze komen dus zeker goed terecht.

Contact

Fedasil Koksijde
Robert Vandammestraat 100A
8670 Koksijde
info.koksijde@fedasil.be 
T 0474 66 20 05