Home

We zijn verhuisd!

19/01/2022
Sinds begin deze week bevindt het opvangcentrum zich niet meer aan de rechterkant van het Parelstrand, maar wel aan de linkerkant.

Vakantiepark Parelstrand biedt verschillende accommodaties aan. In de opstartfase van het centrum werden de eerste 250 bewoners gehuisvest in stacaravans aan de rechterkant van het terrein. Aangezien de mogelijkheden daar te beperkt zijn, worden alle bewoners nu aan de andere kant van het park opgevangen. Daar kunnen naast stacaravans ook chalets als opvangplaats gebruikt worden. De linkerkant van het terrein heeft dus meer mogelijkheden om een groter aantal mensen onderdak te geven. Bovendien is er ook meer infrastructuur voor de werknemers aanwezig.

De afgelopen dagen waren de medewerkers en bewoners druk in de weer om alle mensen en materialen te verhuizen. Iedereen werd tijdig op de hoogte gebracht en ook de hulp van de nieuwe personeelsleden kwam goed van pas. Hierdoor is de verhuis erg vlot verlopen.

De ingang voor de bewoners blijft ongewijzigd. Zij betreden het terrein via de Luikersteenweg. De medewerkers van het opvangcentrum mogen het park binnenkort ook via de Boskantstraat betreden. Deze ingang wordt telkens afgesloten. 

Nieuwe bewoners

De komende weken zal het aantal bewoners opgeschaald worden. Het centrum kan maximum 638 mensen opvangen. Momenteel zijn ongeveer 2/3 van de bewoners alleenstaande mannen en 1/3 van de bewoners gezinnen (ouders met kinderen). In de toekomst zullen we ook een groep niet-begeleide minderjarigen opvangen.