Home

“Lekker koken heeft mij door deze crisis geholpen”

“Ik ben sinds februari in België en wou mij zo snel mogelijk inschrijven voor Nederlandse lessen. Door de coronacrisis werd alles uitgesteld naar ten vroegste september. In tussentijd help ik mee in het opvangcentrum en oefen Nederlands met het personeel en andere bewoners. Ik zoek werk als technieker en wil uiteindelijk buschauffeur worden, net zoals in Congo.

In mei werkte ik samen met andere bewoners een kookboekje uit voor het project ‘100in1day’, waarbij zoveel mogelijk verbindende projecten op dezelfde dag gelanceerd worden door Curieus. Samen koken en eten brengt mensen samen. Mijn recept fufu (puree) is een zijgerechtje en kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere gerechten. Ik kook dagelijks in de gemeenschappelijke keuken in mijn gang en leer hierdoor nieuwe mensen en gerechten kennen. Zo was de Latijns-Amerikaanse keuken helemaal nieuw voor mij. Lekker koken heeft mij door de moeilijke coronacrisis geholpen.

Ik was de allereerste bewoner in het centrum die een mondmasker droeg, al lang voor corona uitbrak in België en de officiële maatregelen vanuit de overheid. In het begin keek iedereen raar op, ondertussen is een mondmasker dragen al lang de normaalste zaak van de wereld. Ik ben trots dat ik de pionier ben geweest en vanaf het begin het goede voorbeeld kon geven!”

Jeannot uit Congo
Verblijft in het opvangcentrum van Gent