Home

"Geboren in volle lockdown"

"Ik ben Firdaws en ik ben geboren in maart 2020. Mijn familie komt uit Benin. Mijn twee grote zussen hebben mijn voornaam gekozen. Volgens de Koran betekent mijn naam:'het hoogste niveau van het Paradijs'.

Mijn gezin is dolgelukkig met mijn komst, ook al huil ik veel 's nachts... Gelukkig zorgt iedereen ervoor dat mama goed kan uitrusten, mijn broers en zussen helpen met opruimen en in de keuken, papa doet de boodschappen en het huishouden.

Vandaag ben ik drie maand en leer ik enkel de vrienden en buren van ons gezin kennen. Het was geen gemakkelijke periode, mijn ouders hebben de lockdownregels strikt opgevolgd om mij te beschermen tegen het virus.  Behalve mijn gezinsleden mocht niemand mij bezoeken sinds mijn geboorte, waardoor er heel wat vragen, bezorgdheid en onbegrip waren bij de andere personen van het centrum.

Voor mij was deze periode best prettig, dankzij de vele knuffels en grapjes van mijn broers en zussen! Ik ben een klein nieuwsgierig meisje en wil vol ongeduld de grote wereld ontdekken.”

Firdaws, 3 maand

Verblijft in het opvangcentrum van Florennes